

Når du jobber med våtrom, skal du bygge opp vegger og gulv slik at det ikke er fare for at den underliggende konstruksjonen skal kunne skades av eventuelt inntrengende vann.
Det betyr at det stilles krav til både oppbyggingen og til hvilke materialer som brukes. Vil du være sikker på at produktene du bruker egner seg for bruk i våtrom, kan du se om du finner produktene på www.sintefcertification.no.
Finner du ikke produktet der, betyr det likevel ikke at du ikke kan bruke det. For eksempel er det bare én av platetypene vi viser her som finnes i listen over sertifiserte vanntette plater til våtrom.
Men bruker du de andre platene sammen med godkjente tetningsprodukter i en riktig oppbygging, vil du likevel fint kunne lage et både bra og godkjent våtrom.
Veiledningene skal overholdes
Uansett hvilke plater du velger å bruke, er det viktig at du følger produsentens tekniske veiledning.
Hvis det for eksempel står i veiledningen at platen skal være minst 20 mm tykk, understøttes for minst hver 60 cm og at det maksimalt skal være 25 cm mellom hver skrue, skal alle kravene overholdes.
Alle platene skal i tillegg våtromssikres tilstrekkelig i våtsonene på badet.
Last ned gjør det selv-veiledningen
I denne gjør det selv-veiledningen gjennomgår vi 4 byggeplater som kan brukes når du skal pusse opp badet. Du kan for eksempel lese om pris, anvendelse, fordeler og ulemper ved:
- plater av ekstrudert polystyren
- plater av våtromsgips
- plater av fibergips
- plater av steinprodukter
God fornøyelse!
Læs mere: Overlegen treskjøt!Læs mere: 4 smarte plater til våtromLæs mere: Spar tid med sprøytemaling