

Hvorfor slipper fugen, når du har brukt en mindre formue på en god merkevarefugemasse, som lover at den kan tåle bevegelser på opptil flere millimeter? Det er juks og bedrag! Eller ... kanskje er det faktisk din, og ikke fugemassens skyld, at oppgaven ble totalt mislykket.
Noen fuger må nemlig byggges omhyggelig opp. Og for at du skal mestre jobben, må du først vite litt om hvordan en slik fuge egentlig virker.
En elastisk fugemasse er for eksempel ikke alltid elastisk, hvis du ikke passer på å tette den sprekken du vil fuge på riktig måte. Det kan sammenlignes med en vanlig husholdningsstrikk som limes fast. Limer du den bare i endene, er den fin og elastisk. Men limer du den på midten også, blir den slapp etter hvert. Akkurat på samme måte er det med en dårlig utført fuge. I fugens tilfelle fører det til sprekker og utettheter.
Men vet du hvordan fugen fungerer, og hvordan du skal legge fugemassen riktig, får du en elastisk forsegling som holder i mange, mange år – eller en effektiv og evig klebrig forsegling, avhengig av hvilken fugemasse du velger, og hvor du velger å bruke den.
Vil du lese mer om fugemasser? Her kan du lese mye mer om hvordan du velger riktig fugemasse
Last ned veiledningen og få oversikt over de 3 fugemassene
I denne gjør det selv-veiledningen kan du lese om hvordan du finner riktig fugemasse. Vi viser også, trinn for trinn, hvordan du fuger:
- en elastisk fuge
- en plastisk fuge
- en pyntefuge